Bezoekers

Onze moderne jachtclub ligt in Blankenberge, halverwege de Franse en Nederlandse grens, 3 mijl ten zuiden van Zeebrugge.

Wat oorspronkelijk een echte vissershaven was (zie verder op onze site voor een korte geschiedenis) is nu een moderne jachthaven, op wandelafstand van de zeedijk, het strand en het stadscentrum. De centrale ligging van onze jachthaven maakt haar uniek aan de Vlaamse kust. En onze badstad biedt voor elk wat wils. De goed beschutte jachthaven is makkelijk aan te lopen. Eens door de halve mijl geul tussen beide staketsels vind je onze aanmeldsteiger onmiddellijk na het ronden van ons havenkantoor aan stuurboordzijde. We beschikken over bijna 350 ligplaatsen aan steigers 2 tot 8: ruime boxen met vingerpieren, stroom- en watervoorziening. WIFI is beschikbaar op alle steigers. Ons modern clubhuis huisvest onze burelen, een ruim sanitair blok en een culinair restaurant ‘CABO’ met een groot terras en een prachtig panoramisch zicht op de havengeul en de jachthaven. Op niet meer dan 50 m vind je ons sympathieke clubhuis ‘Steiger 16’. En in de directe omgeving vind je ook alles wat je nodig hebt om uw verblijf aangenaam te maken: horeca, bakker, slager, supermarkt, havenbedrijven (zeilmaker, watersportwinkel, …). Een korte wandeling of fietstocht (u kunt bij ons een fiets reserveren) brengt u tot in het hart van onze mooie badstad.

VVW Blankenberge is de fiere houder van het prestigieuze “4 Gold Anchors” - award en de Blauwe Vlag. Tevens ontvingen wij de award ‘Duurzaam Kustproject 2014’.
Wij proberen milieubewust en energievriendelijk te werken. Wees daarom zuinig met het water en met uw elektriciteitsverbruik. Het drinkwater op de steigers mag niet worden aangewend om uw vaartuig af te spoelen.

Havenkantoor
Hier kun je je aanmelden om je verblijf in onze haven te regelen. Je ontvangt dan een kaart waarmee je toegang hebt tot het sanitair (WC’s en douches, wasmachine, droogkast) en tot het containerpark. In 2023 willen we al onze bezoekers een onthaalpakket incl. leuke attentie bezorgen - zo lang de voorraad strekt. We geven U hier graag ook alle inlichtingen die uw verblijf hier zo aangenaam mogelijk maken. 
U kunt hier ook een fiets reserveren.
We beschikken tevens over een polyvalente zaal die U voor evenementen (vergadering, feest, …) kan huren. In overleg met restaurant Cabo kan hiervoor ook een culinair arrangement uitgewerkt worden. 

Blue Water
Via de Blue Water App kunt u ook digitaal en vlot uw verblijf aan onze steigers reserveren en betalen. U ontvangt dan ook een code die u toegang geeft tot het sanitair (en het containerpark).

Sanitair
Aparte douches en WC’s voor mannen en vrouwen. Hier vindt u tevens een wasmachine en droogkas; jetons hiervoor bekomt U in de burelen.

Cabo
Dit is het Restaurant Cabo - zeer aangenaam vertoeven - met een prachtig en ruim zonneterras. Prachtige zonsondergang in de zomer! Reserveren (voor het restaurant - voor de zonsondergang is moeilijker …) kan via 00 32 50 41 27 59 en op www.cabo-clubrestaurant.be

Le Bateau
Dit is ons sympathieke clubcafé met ook hier een zeer ruim zonneterras. Via de tuin is hier toegang tot ons containerpark waar u uw afval kwijt kunt - een toegangskaart ontvang je bij betaling van je verblijf.

Containerpark
Toegang enkel mogelijk met een toegangskaart - te verkrijgen in het havenkantoor. Sorteer aub!! We hebben aparte containers voor (uitsluitend) restafval - PMD - glas.

Fuel
Aparte steiger aan North Sea Boating.

Diverse
Binnen de 500 meter van ons havenkantoor vind je:
  • Bakker: Vredelaan 89, tel 050 42 58 35
  • Apotheek: Vredelaan 5, tel 050 41 37 23
  • Grootwarenhuis ALDI: Grote Edestraat 66
  • Renmans Beenhouwerij: Grote Edestraat 70 / naast Aldi / tel 050 42 61 68

 

  • Watertaxi Blankenberge Wenduinse Steenweg 10 / www.water-taxi.be =>  boottochtjes op zee, o.a. naar de windmolens. Reserveer via 0477 61 23 14
Blankenberge biedt tal van mogelijkheden om uw vakantie door te brengen. U kunt in de onmiddellijke nabijheid van uw ligplaats rustig tafelen of een terrasje bezoeken. Maar Blankenberge biedt ook tal van interessante bezienswaardigheden: de historische en in 2022- 2023 volledig gerenoveerde Pier (uniek voor België en de Atlantische kust, enkel in Scheveningen vind je er ook één), het Belle Epoque centrum (moet je zien!), een Sea Life center, het Huisje van Majutte (een authentiek visserhuisje van > 250 jaar oud, nu museum en café), het prachtige natuurreservaat Uitkerkse Polder, … en nog veel meer ;-)
Zie www.visit-blankenberge.be om zelf uw verblijf te organiseren.
 
De historische stad Brugge (het Venetië van het Noorden!) is vlakbij gelegen - een 10-tal minuten met de trein . Ook hier vind je tal van mogelijkheden om een aangename dag door te brengen: een boottocht op de reien, een bezoek aan het historische en unieke Belfort, vele hoogstaande musea, … of gewoon een wandeling door deze prachtige historische stad.
Zie www.visitbruges.be om zelf uw verblijf te organiseren.